ADRIVE.COM


Adrive.com je stranica koja daje 50 Gb besplatnog online prostora za pohranu podataka. Sve što trebate napraviti je registrirati se, učitati svoj sadržaj i tada možete pristupiti tim podacima sa bilo kojeg računala koje ima internet vezu. Možete izbjeći probleme sa nedostatkom slobodnog prostora na čvrstom disku – i izbaciti iz uporabe vanjske memorijske uređaje.

Ne morate se brinuti o gubitku podataka sa računala zbog virusa ili nekog problema sa računalom. Velika prednost je mogućnost pristupa podacima u bilo koje vrijeme sa bilo kojeg mjesta.

Usluga je besplatna u nekomercijalne svrhe, s plaćanjem možete dobiti i do 1 Tb slobodnog prostora na webu. Podatke također možete i označiti da ih dijelite te tako bilo tko može učitati podatke na svoje računalo (korisno kada trebate snimati neke podatke većem broju ljudi, npr. slike, dokumente, prezentacije itd).

Prednost ove usluge u odnosu na e-mail uslugu je u tome što kad nekome šaljete e-mail morate čekati da taj e-mail dođe na poslanu adresu, a kad učitate datoteku na adrive.com možete odmah pristupiti toj datoteci.
Napisao: T. Cundić