Dva osvta na nogometni turnir "Mažuranac 2009"

Na turniru je sudjelovalo šest momčadi: A, B , C, D, E i F odgojne skupine. Turnir je počeo 20. siječnja 2009. i završio je 12. veljače 2009.

skupina A
skupina B
skupina C
skupina D
skupina E
skupina F - pobjednici turnira

Utakmice su se odvijale dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom u dvorani Upravne i birotehničke škole. Svaka momčad je imala do 12 igrača na spisku. Igralo se pet kola, znači svaki sa svakim. Turnir je bio jako zanimljiv pun majstorskih poteza i golova. Glavni suci su bili Nikola Sviben i Tado Budimir. Za suđenje možemo reći da je bilo korektno iako je bilo puno pritužaba na račun sudaca.
Lista najboljih strijelaca:
Ante Salopek 22 gola
Ivan Bedeniković 21 gol
Tado Budimir i
Antonio Crnoja 18 golova

Pravila turnira:
- trajanje utakmice 2x15 min + 5 min pauza
- momčad: 4 igrača + golman
- 3 namjerna kornera penal - na poluvremenu se korneri brišu
- zabranjeno psovanje i drugo neprimjereno ponašanje

Izjava igrača: „Utakmice su namještene. Ovaj turnir je sramota za ovaj dom“ (L. L.)

Napisao: Andrija Hanžek

Turnir su obilježili razni događaji i incidenti vrijedni spomena. Jedan zanimljivi incident se zbio na utakmici A skupine i D skupine. Naime, iz malog naguravanja došlo je do masovnog naguravanja kojeg su u kratkom vremenu zaustavili profesor Martinec i igrači ostalih ekipa.

Bilo je i ostalih sitnih incidenata koji su obilježili turnir kao što su razne pritužbe na suce te na delegata (profesora). Uspjeli smo prikupiti i neke izjave igrača koji su rekli da je turnir namješten i nekorektan. Mnoge igrače su iznenadila pravila, makar su po mom mišljenju bila korektna.
Zaključak cijelog turnira je da smo se svi lijepo zabavili. Bilo to uz smijeh ili šake.

Napisao: Sven Jajčinović