IZVJEŠĆE SA 1. SJEDNICE ZASJEDANJA VIJEĆA UČENIKA

Dana 18. veljače 2010. održano je prvo zasjedanje Vijeća učenika u školskoj godini 2009/2010. Tema sastanka bila je poboljšanje kvalitete boravka u učeničkom domu gdje je jelovnik prvi na listi prioriteta. Teme o kojima se raspravljalo bile su:

    • Kuhinja za učenike
    • Jelovnik
    • Windowsi
    • Zajednička šteta
    • Krečenje soba
O svakoj od tema se raspravljalo od strane predstavnika odgojnih skupina te su se izrodile nove ideje i planovi koje će Vjeće učenika predložiti ravnatelju, ali samo u slučaju većinske suglasnosti ostalih učenika, jer ukoliko interes za određenu ideju ili plan od strane učenika ne postoji nema niti smisla da se provode.

Ukoliko bilo tko od učenika ima nekakav dodatni prijedlog koji smatra važnim za poboljšanje kvalitete života u učeničkom domu, a nije ranije spomenut ili naveden u gornjem tekstu neka se slobodno obrati predstavniku svoje odgojne skupine koji će tu ideju iznijeti pred Vijećem učenika, a dalje i pred ravnateljem.

Učeničko vjeće također će provesti i brojne ankete kojom će svoje stavove i mišljenja nastojati opravdati , te će tek tada,uz čvrste argumente, izaći pred ravnatelja i odgajateljsko vjeće te pokušati napraviti sve što je moguće kako bi želje, ideje i prjedlozi učenika što više došli do izražaja.

Predsjednik vijeća učenika: Filip Šokac